Кардинале идва за премиера на Борис Десподов

След 140 филма Клаудия Кардинале за първи път играе себе си

Клаудия Кардинале идва за премиерата на филма "Имало едно време един уестърн" (Twice upon a Time in the West) на Борис Десподов на 7 октомври в Софийската опера и балет. Продукцията излиза по нашите екрани на 9 октомври, съобщават от екипа.

Клаудия Кардинале и други участници в продукцията ще имат среща с публиката на 8 октомври от 19.00 ч. в Cinema City в Paradise Center.

Знаменитата актриса ще бъде удостоена със званието почетен доктор на НАТФИЗ и ще води майсторски клас за студенти от академията.

След 140 филма Клаудия Кардинале за първи път играе себе си. 

Режисьорът Борис Десподов ("Коридор номер 8", "Три сестри и Андрей"), чиято е идеята за филма, е съсценарист и продуцент заедно с Андрей Паунов.

Филмът е реверанс към творчеството на Серджо Леоне и съвременен постмодерен прочит на един от най-обичаните му филми - "Имало едно време на запад" (Once upon a time in the West). Българско-испанският екип работи на мястото на снимките на класическото заглавие - в пустинята Табернас, в Андалусия (Южна Испания) - една от най-емблематичните локации за жанра "спагети уестърн", където през 60-те и 70-те години са заснети над 600 уестърна.

Снимачният период на българската продукция е шест седмици - през пролетта и есента на 2014 г. в Табернас и през декември в Париж - в дома на Клаудия Кардинале.

"Беше страхотна емоция да се завърна след цели 47 години отново на снимачна площадка на "Имало едно време на Запад" на Серджо Леоне и да видя, че всичко е запазено", казва актрисата.

"Лукино Висконти ме научи на всичко, което знам за киното, и сега се чувствам длъжна да помагам на млади режисьори, които правят първите си крачки в това изкуство, и да се опитам да им предам поне малко от енергията на киното, с което съм закърмена", отбелязва Кардинале, която в българския филм е с тоалети на Джорджо Армани.

"Имало едно време един уестърн" е продукция на "Артхаус Блокбастърс" с финансовата подкрепа на Националния филмов център в копродукция с БНТ и "Аудиовидео Орфей". Разпространител за България е "Синескоп".