Л. Павлова: По закон чадърите могат да стигат до 38 лв., ние можем да даваме само препоръки

От 2017 г. започва строеж на 100 км магистрала между Търново и Русе

"Община Созопол пое ангажимент да ремонтира пътя до Приморско и да не поставя повече бариери на него. Областният управител на Бургас обеща да се осигурят спасители до плажа в участъка". Това заяви пред БТВ строителният министър Лиляна Павлова по повод скандалната бариера, която кметът на Созопол постави на пътя, премахната след намесата на премиера Борисов днес.

По отношение на участъка на магистрала "Струма" от Сандански до Кулата, тя се надява този петък късно вечерта ремонтите да а приключили, за да могат автомобилите да се придвижват по-бързо до Гърция. Следващата седмица Павлова обеща, че ще бъде пуснат още един ключов участък - на магистрала "Хемус" от Белокопитово до Шумен. Ремонтите на магистралата щели да бъдат замразени, за да не се пречи на туристите да пътуват спокойно до българското Черноморие. От първи септември вече започвал ремонтът на отсечката Шумен – Варна. 

Павлова обяви, че през септември започвапроектирането на нова магистрала между Велико Търново и Русе, която ще е около 100 км. Министерството е предложило 6 проекта, по които вече имало 11-кандидат-проектанти. Павлова се надява строителството да започне през 2017 г. от най-опасния участък по трасето между Русе и Бяла. По първоначални прогнози новата магистрала ще струва 250 млн. лв. 

По повод скъпите чадъри и шезлонги по българското Черноморие Павлова посочи, че в сайта на министерството са публикувани цените, които по закон за чадър са от 2 до 38 лева. "За съжаление ние можем само да даваме препоръки към концесионерите да свалят цените, за да няма отлив на туристи", каза още Павлова.