Борисов отново се обяви срещу повишаването на тока

Премиерът откри в Луковит новата пречиствателна станция и обновения централен градски площад

Премиерът Бойко Борисов отново се обяви срещу повишаването на цената на тока. Темата министър-председателят коментира в Луковит, където откри новата пречиствателна станция и обновения централен градски площад.

„В България има независим регулатор – КЕВР. Избран е от парламента , от 9 членове ГЕРБ има двама, които смятат, имат методика и дават цените. Направихме много с промяната на Закона на енергетиката, направихме доста неща. Според мен с тези изходни данни не би трябвало да се повиши цената на тока в следствие на по-добрата работа и това, което като съкращение направихме”, обясни премиерът Бойко Борисов, цитиран от Фокус

На въпрос дали това означава, че протестите, които се очакват утре, са основателни, премиерът заяви: „Не мога да коментирам. Демокрация – всеки може да протестира колкото иска. С протести преди година и половина - две, доведоха до 10 млрд. загуба на държавата и спрени еврофондове. Сега в бизнеса отиват милиарди, вследствие на разплащането по европейските програми. Ръстът на икономиката мина 2% събраните от контрабандистите са над 2,3 млрд. Ако някой може да се похвали с тези успехи за 25 години е добре дошъл”, каза министър-председателят.

„Виждате, че не е нито лесно, нито приятно да си премиер. Колко съвещания направихме с тях и те знаят, че не може да вържеш 4 неща, да ги събереш без да се направят компромиси и всеки да понесе цената”, посочи още Бойко Борисов.

Борисов беше в Луковит по повод откриването на пречиствателна станция. Близо 100 млн. лева са дошли в Луковит", обясни министър-председателят

„Виждате, че отпадъците, боклуците, мръсотията всичко отива в царевицата. Хората са яли тези плодове и зеленчуци. После сме били най-болната нация. Как няма да сме, като отпадъците и мръсните води са били при хората?”, посочи премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят изтъкна, че за тези скъпи съоръжения са били дадени 34 млн. лв. Той изтъкна, че депото за битовите отпадъци ще е готово.

„Сега ще видим и площада, казват, че бил добър”, каза още премиерът Борисов, цитиран от БГНЕС.

„Близо 100 млн. лева са дошли в Луковит. Ако някой беше казал, че ще се сложат 100 млн. лева в Луковит надали някой щеше да повярва. Искам да благодаря на хората от Луковит, за това, че със собствени пари, държавата помага много на църквите и манастирите, но те събраха сами пари и си направиха църквата. Господ гледа и ви се случват нещата и все по-добри проекти ще има за вас”, допълни министър-председателят.