Задържаха собственика на заразеното месо с антракс

Всичко, което е произведено в периода 8 -22 юли се иззема от търговската мрежа

Полицията задържа собственика на месото с антракс и шеф на фирма ЕТ "Дари" Пламен Илиев и в момента го разпитва, предаде БНТ. Както БЛИЦ съобщи по-рано днес, кебапчета и наденици от въпросното месо са попаднали в търговската мрежа и в заведенията в района на Варна, Добрич и Бяла.

До момента всички установени лица, консумирали от заразеното месо, са отрицателни. Тъй като са намерени следи от антракс в транжорната е възможно да има вторично заразяване от остатъци от спорите. Поради тази причина транжорната е затворена.

Всичко, което е произведено в периода 8 -22 юли се иззема от търговската мрежа. Разпространените животински продукти са с търговска марка ЕТ „Дари”. Продуктите са основно кебапчета, кюфтета, сасленки. По-късно днес ще бъде обявено в кои и какви обекти е разпространено месото.

Има данни, че е попаднало месо от транжорната в търговски обекти в областта и в посока Добрич, както и в Бяла. Установено е, че количествата входящо и изходящо месо от месарския обект съвпада и има точни данни какво трябва да се изземе.

Предстои хората да бъдат информирани и за това как да унищожат или къде да предадат въпросните колбаси, за да не се разпространи заразата. Затворени са 32 обекта.