Георги Костов: Убийството на Георги в Борисовата градина не е планирано

Не бива медиите да се опитват да помагат на разследването

"Всички версии за жестокото убийство на 16-годишния Георги Игнатов са вероятни. Но от фактите и обстоятелствата, които са събрани до момента, а и моето вътрешно убеждение е, че убийството не е било планирано”. Това заяви пред Нова ТВ по време на парада по случай 136 години от създаването на полицията главният секретар на МВР Георги Костов. Той допълни, че не бива разследването на един толкова тежък случай да се води по „електронен път” – дори и с помощта на медиите. За подобно разследване е нужна дискретност и оперативна концентрация. 

На въпрос, дали знае къде се крие Емил Първанов - Ембака, който уби служител на магистрала "Струма", Костов заяви, че ако има представа къде се намира, щеше да е в ареста. По случая се работи по всички версии, включително и бягство в чужбина. 

"Има определени насоки относно евентуален извършител на престъплението с цел установяването и локализирането му са привлечени множество пратньорски служби от Европа и други континенти. Това предполага използването на технически способи, с които ние не разполагаме и които не е редно да стават публично достояние”, коментира Костов.