Реформаторите решиха: Играят разделени на местния вот

Във всички партии в коалицията имало недоволни от общите кандидати

Реформаторският блок в крайна сметка ще се яви разделен на местните избори и няма да има единна регистрация в ЦИК. Шестте формации ще играят независимо една от друга, като само в отделни общини ще подпишат местни коалиционни споразумения, като в Добрич и Видин, съобщава 24 часа. 

РБ остава без единен национален щаб, какъвто имаше за парламентарните избори и бе оглавен от лидера на СДС Божидар Лукарски. За предстоящия вот на позицията бе избран зам.-шефът на ДБГ Найден Зеленогорски, който постави условие, че ако реформаторите се явят анблок, ще си подаде оставката и ще напусне коалицията.

“Хората ни не са мотивирани да работят в кампания, в която кандидатът е от друга партия”, признават неофициално от всички партии в коалицията. Междувременно лидерът на ДБГ Меглена Кунева даде да се разбере, че не гледа на кандидатурата на Соломон Паси за кмет на София като на бивша. Тя повтори пред bTV, че именно бившият външен министър би осигурил най-много периферни гласове на реформаторите в столицата.

На заседание на политическата академия на ДБГ на тема “Модерната дясна кампания - ключ към политически успех” Кунева подчерта, че единната регистрация, коалиционното споразумение и общите листи на РБ са ключови за консолидацията на реформаторите. Партията ѝ настоява за такива още от април, но досега нито една от останалите формации в блока не ги е приела. Заседание на политическата академия на ДБГ се проведе в София.