Каракачанов:Правителството има подкрепата на ПФ в следващите три месеца

Ше наблюдаваме какво се случва в енергетиката и борбата с битовата престъпност

"В КЕВР повече се занимават с изчисляване на цената на тока, а не с контрол на производителите и търговците и няма оправдание непрекъснато да се вдигат цените", заяви съпредседателят на ПФ и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

По думите му, цените на тока от американските централи в "Марица" са сключени в ущърб на българските граждани и трябва да бъдат предоговорени.

"Вторият проблем, който обсъждахме с представителите на правителството беше битовата престъпност, набелязали сме мерки, когато започнат да се изпълняват ще имаме напредък. Ежедневно 600 полицаи са на границата и са извадени от управленията. Правителството е пуснало конкурс за още 200 бройки", съобщи Каракачанов.

Той предлага, вместо да се командироват полицаи, да се набират бивши военни и служители на полицията, които да бъдат назначени и да извършват патрулна дейност по границата.

"Къде беше Хелзинкския комитет, когато циганите вадеха брадви и ножове и викаха смърт на българите", попита Каракачанов в отговор на твърдението, че ХК ще осъди българия заради съборените незаконни къщи в Гърмен.

Каракачанов ги нарече "мародери", които изкарват хонорари и се аргументира с факта, че събарянето е занонен акт.

"Не оттегляме подкрепата на правителството, продължаваме я в следващите три месеца, и ще наблюдаваме какво се случва в енергетиката и борбата с битовата престъпност", заяви той.