​Ген. Атанасов: Няма да мине номерът НСО да охранява Доган – кой е той в държавата?

Аз съм тревожен от една друга тенденция, на която държавата не противодейства достатъчно – руската пропагандна машина, която работи у нас

Няма да мине тази поправка за НСО – всички да бъдат охранявани. Поправка „ала Доган“ няма да бъде допусната – не може държавна институция да охранява лица без длъжностни качества. Нека такива лица, като Ахмед Доган, да се охраняват от частни фирми. Това обяви в ефира на ТВ 7 генерал Атанас Атанасов, депутат от Реформаторския блок и шеф на вътрешната комисия на парламента.

Има едно друго безобразие, което се разиграва – продължават да охраняват Лютви Местан, защото Касим Дал му готвел атентат. Дал бил подслушван 6-8 месеца, но се установи, че няма такива записи и уволниха хората, които са злоупотребили, добави генералът.

Той опроверга информацията, че е замразена съдебната реформа. По скоро става дума за едно бетонирано статукво в съдебната система, което има сериозно влияние в медиите от всяко нещо се прави внушение.

Ние работим законопректът за промяна на Конституцията да бъде гласуван преди 25 юли. В момента се опитваме да осигурим мнозинство в НС, за да бъде приет и много се надявам, че това ще се случи. Днес ще бъдат изслушани всички неправителствени организации, които имат отношение към съдебната реформа, а миналата седмица бяха изслушани добри конституционалисти, магистрати и експерти. Така че диалогът е много активен и за замразяване на реформата не може изобщо да говорим, посочи Атанасов.

Шефът на вътрешната комисия в парламента увери, че нещата на българските граници не са трагични, дори смята, че тя става все по-сигурна. Той отрече и опасността от Чернобил след аварията в понеделник, като определи внушенията, че има опасност от повишен радиационен фон на страната като „изпитан метод за отклоняване на общественото внимание от сложната ситуация, в която се намира страната“.

Аз съм тревожен от една друга тенденция, на която държавата не противодейства – руската пропагандна машина, която работи у нас. Цялата агентура е буквално впрегната в България, вижте какво става в публичното пространство – говори се за необратима демографска криза, колониална американска политика и едва ли не Русия трябва да ни спаси. С два танка сега ни вадят очите и то за учение, следете как се раздува тази тема, която е предрешена преди години. Внушава ни се заплахата как ние ставаме фронтова държава. На това трябва да се даде отпор и да се развенчават всички тези внушения. Защото с тотално влияние и контрол над българското общество се опитват да дестабилизират южния фланг на ЕС. Българските национални медии са абсолютно с взор на Изток, не крие притесненията си политикът.

На въпрос на водещите ще имали единна кандидатура за кмет на София, депутатът на РБ обясни, че това ще скоро ще стане ясно, като се пошегува, че всички спрягани имена са потенциални номинации.

В хода на преговорите кой ще бъде номинация на РБ за кмет на София. Да не забравяме все пак, че в столицата 50% и дори повече, гласували за РБ, са привърженици на ДСБ. Има огромен интерес към РБ, но и желание да се набиват клинове от конкурентите. Ние сме алтернативата в дясно, хората имат нужда от нас, защото ние сме възприемани като много добър коректив за властта, посочи ген. Атанасов.