​Цветанов: България преодоля европейската изолация, в която ни вкара кабинетът на Орешарски

В момента страната има стабилно правителство, казва депутатът от ГЕРБ

В момента страната има стабилно правителство. Това каза пред журналисти във Велико Търново председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. По думите му, доказателство за това са знаковите посещения на наши държавници в Европа и обратно. „Видима е разликата с изолацията, в която страната беше изпаднала за година и половина, при управлението на кабинета „Орешарски“, обясни Цветанов. В старата столица той присъства на юбилеен концерт на Фолклорен ансамбъл „Искра“, заедно с кмета Даниел Панов, председателя на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков и областния управител проф. Пенчо Пенчев..

ПГ на ГЕРБ няма да внася предложения за промени в Изборния кодекс преди предстоящите местни избори, стана ясно още от думите на Цветанов. „ Стараем се, като най-голямата парламентарна група да имаме конструктивен диалог с всички парламентарно представени партии. Диалогът е факт по темата със здравеопазването, както и за промените в Конституцията. Това, което сме заявили категорично е, че сме готови да обсъждаме всяка една промяна, която получи пълен политически консенсус”, подчерта Цветан Цветанов.

При визитата си, зам.-председателят на ГЕРБ коментира номинациите на кандидати за кметове в региона. Цветанов бе категоричен, че настоящият градоначалник на Велико Търново Даниел Панов се ползва с доверието на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, както и с това на парламентарната група на партията. „Това, което Панов направи за града и усилията, които полага за това Велико Търново да стане популярна туристическа дестинация, да има повече работни места и инвестиции, заедно с реализираните инфраструктурни проекти, показва, че той може да управлява по най-добрия начин. Искам да подчертая, че високо оценяваме направеното и от кметовете на Горна Оряховица, Стражица, Елена, Лясковец. Имаме намерение да увеличим присъствието си в местната власт“, заяви още той

По-късно, заедно със стотици жители на Горна Оряховица Цветан Цветанов присъства на тържествена заря-проверка, която се проведе на централния площад „Георги Измирлиев“. Зарята бе посветена на героите на Горна Оряховица, като 28 май е ден за преклонение и почит пред паметта им. Гости на събитието бяха още народните представители от ПП ГЕРБ Клавдия Ганчева и Светла Ангелова.