Цветанов за ултиматума: Всичко, което е в интерес на държавата, заслужава компромис

ПГ на ГЕРБ няма да внесе предложения за промени в Изборния кодекс, заяви председателят на парламентарната група

Това, което поех като ангажимент пред ПФ, е в рамките на предстоящата седмица да подготвим становище по всички тези точки, които са посочени в тяхната декларация и в по-следващия вторник ще направим една работна среща с тях, на която ще можем действително да ги запознаем с позицията и становището на ПГ на ГЕРБ. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. По-рано днес от Патриотичния фронт поставиха ултиматум от 7 задачи, които кабинетът трябва да изпълни в срок до 1 юли.

"Всичко, което е в интерес на държавата, ние бихме могли да направим компромис", отвърна Цветанов на въпрос на какви компромиси са способни от ГЕРБ.

„ПГ на ГЕРБ няма да внесе предложения за промени в Изборния кодекс, защото категорично сме заявили, че три месеца преди провеждането на местни избори да правиш промяна в Изборния кодекс винаги отварят възможността за много спекулации и внушени“, обясни той. По думите му, ако се постигне консенсус и с останалите парламентарно представени групи, тогава действително може да се консолидират около една промяна и две промени, които могат да бъдат направени, но да не стигат до политическото популистко говорене, което може да предизвика евентуалните промени в Изборния кодекс.