Манолова готви "Костинброд-2"

По думите и, тя провеждала разследване на случая, както и, че бюлетините, които са на брой около 50 хиляди, са използвани на миналите избори за манипулиране на вота

Депутатът от БСП и автор на Изборния кодекс се оплака, че от ГЕРБ я нападали "жестоко" заради проблемите с бюлетините и несъвършенствата в изборното законодателство.

Тя отхвърли обвинението, че преференциалният вот ще бъде контролиран и с малко гласове ще може да се манипулира избора. По думите и, това било възможност "изборите да се в ръцете на хората".

Манолова твърди, че хората масово ще гласуват преференциално и това щяло да бъде отражение на истинските им желания.

"Решението да се върне положението, при което областните управители ще определят печатниците, които да отпечатват бюлетините, ще бъде "Костинброд" умножен по броя на всички области", твърди Манолова.

Тя заяви, че Велизар Енчев твърди, че е получил информация как на предишни избори, работници от местна печатница цяла нощ попълвали бюлетини и получили 200 лева за това.

Манолова твърди, че Меглена Кунева е заявила, че в Кюстендил имало 30 000 бюлетини от "костинбродските".

Тя носеше папка, в която твърдеше, че разполага със снимка на бюлетини, пазени в областна управа от миналата година.

По думите и, тя провеждала разследване на случая, както и, че бюлетините, които са на брой около 50 хиляди, са използвани на миналите избори за манипулиране на вота.

"Част от костинбродските бюлетини са били изпратени "по предназначение", твърди Манолова.

Тя отхвърли предложението на водещия да ги предостави на прокуратурата и заяви, че ще обяви резултатите пред медиите.

Манолова се позова и на "разследване" на "Протестна мрежа", което, според нея, потвърждавало твърденията и, но отказа да покаже снимките, за които твърди, че доказват нарушенията и.

Цвета Караянчева, депутат от ГЕРБ, която се включи по телефона обвини Мая Манолова в лъжа, като заяви, че няма да има промени в Изборния кодекс.

"Костинброд няма. За пореден път сме свидетели на манипулации и измислици преди изборите", категорична беше тя.

По думите и тя се съмнява във всяка изнесена от Мая Манолова информация.

"Нека се разследва всичко от компетентните органи", категорична беше тя