Цвета Караянчева: В Гърмен трябва да влезе законът

Местната власт не си е вършила работата и на практика е регистрирала и е позволявала жители на други общини да се заселват в тази махала, заяви депутатът от ГЕРБ

Събитията в Гърмен възникват от един чисто битов инцидент и не бива да се тълкуват политически или по какъвто и да е друг начин, коментира народният представител от ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева във връзка с напрежението в Гърмен.

"Там виждаме, че е необходима намесата на местната власт, защото в годините тя не си е вършила работата и на практика е регистрирала и е позволявала жители на други общини да се заселват в тази махала. Това от своя страна е довело до съответното напрежение. Мисля, че сега след като и областна управа, и местната власт, и институциите, които отговарят за обществения ред, се намесят и направят съответните проверки, нещата ще се изяснят", посочи Караянчева, цитирана от Агенция "Фокус". По думите й, може би това е трябвало да се случи много по-рано, но все пак не бива да се търси друг елемент, освен битовия.

"Нещата трябва да се решават чрез закона. Ако е допуснато по някакъв начин това да не е така, трябва бързо да бъдат взети мерки. Институциите ще си свършат работата и не бива да говорим политически по тази тема. Не бива и нито една от партиите да използва случилото се в какъвто и да е политически план", каза още Цвета Караянчева.