Маги Халваджиян: Няма как да градим наново, ако постоянно нападаме Борисов и Москов

Разни манипулатори не позволяват да се появят хора, които да обърнат нещата, каза продуцентът

В тази държава няма лидери, защото в годините, благодарение на медиите, трябваше да се омаскаряват всички. А българите имат нужда да повярват в някого, за да го следват. Крайно време е да разберем, че не сме стадо. Това заяви телевизионният продуцент Магърдич Халваджиян в откровено интервю за предаването „Събуди се” на Нова телевизия.

Той допълни, че има хора, които манипулират народа и именно те не позволяват истинските лидери да застанат начело, за да „обърнат нещата".

Според него неправомерно хората нападат правителството, в частност премиера Бойко Борисов и здравния министър Петър Москов. По думите му няма как по този начин да бъде направена истинска реформа. „Здравеопазването трябва да се изгради наново“, изтъкна Маги Халваджиян. „6 или 8 месеца някакви хора протестираха по улиците. Ако бяхме нормална държава, тия 5000 души щяха с всеки изминал ден да растат, докато не съборят това правителство. Аз обаче виждах обратното 5,4,3.2,1...“, допълни той. 

„Никога няма да вляза в политиката”, категоричен бе Халваджиян.

„Ако управляваш една компания по начина, по който 25 години се управлява България, тя отдавна ще е фалирала”, каза продуцентът.

Извън политическите теми, той коментира и изключително успешния трети сезон на шоуто „Като две капки вода”. Увери, че никога не се е обиждал от шегите, които Зуека и Рачков си правят с него в ефир.

„Закачките не са режисирани. Аз държа да не знам сценария, за да реагирам спонтанно”, каза Маги.