Прокуратурата прекрати разследването срещу биячите на Октай Енимехмедов

Въпреки, че лицата на биячите се виждат ясно на телевизионните кадри, прокурорите са отказали да повдигнат обвинение

Прокуратурата е прекратила разследването срещу Октай Енимехмедов, който на 19 януари 2013 година нападналидера на ДПС Ахмед Доган по време на конференция на партията.

Братът на Октай - Метин Енимехмедов, обяснипред OFFNews, че той и семейството му са уведомени с постановление на Софийска районна прокуратура от 13 юни, че разследването се прекратява разследването. Това е станало с подписа на прокурор С. Соколова. От прокуратурата към момента не дават отговор на отправеното от OFFNews запитване за мотивите за прекратяването на разследването.

За миналите от тогава близо две години и половина Октай беше осъден последователно на три инстанции, докато през това време прокуратурата издирваше нападателите му, които го пребиха след нападението над Доган. Въпреки че лицата на биячите се видяха ясно от телевизионните кадри от разпространени снимки от побоя, прокуратурата отказа да повдигне обвинения. На тях ясно можеха да бъдат различени Танер Али, кмет на гр. Антоново, Джамисет Джафер, общински съветник от ДПС в Пловдив, Мустафа Карадайъ, секретар на Централното оперативно бюро на ДПС и понастоящем депутат и член на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента и на комисията за борба с корупцията и парламентарна етика. Той беше първият, който реагира на нападението срещу Доган, като повали Октай Енимехмедов на земята.