БСП и ДСБ преговарят за общ кандидат за кмет на Кърджали

Разговори ще се водят и останалите политически сили извън ДПС

Областните ръководства на БСП и ДСБ в Кърджали започнаха разговорите за издигане на обща кандидатура за кмет на общината.

Председателят на социалистите Георги Кючуков заяви, че вече са проведени срещи с хората на Иван Костов в града и е постигнато принципно съгласие, съобщи БГНЕС. Демократите обаче поставят условие номинираният да има обществен авторитет, а идеята за обща кандидатура да бъде подкрепена от максимален брой политически формации. След поредица от контакти с хора от НПСД на Корман Исмаилов се очаква да бъде насрочена и среща на ръководствата. В края на тази седмица предстои разговор и с местната структура на АБВ, уточни Кючуков. 

Той подчерта, че на този етап усилията на БСП са насочени към постигане на съгласие за идеята за обща кандидатура за кмет, инициирана от социалистите. За конкретни имена обаче било още много рано да се говори. 

В БСП са единодушни, че обединяването на партиите извън ДПС около един кандидат-кмет на Кърджали ще позволи да бъде разбит политическият монопол в общината.