Диана Ковачева: Попова остави министерството в батак

Правосъдният министър Диана Кавачева избухна по bТВ срещу предшественичката си вицепрезидента Маргарита Попава. За първи път Ковачева призна, че заварила министерството празно и без екип.

"Получих много тежко наследство в министерството",  заяви директно Ковачева и обясни, че става дума за много изоставени и забатачени дела, които били с изтичащи срокове. Министърката заварила от Маргарита Попова замръзнал Закона за съдебната власт. Оказало се, че никой не е  работил по  него, а промените  били направени само дни преди да стартират изборите за ВСС, обясни критите година проблеми Ковачева. Предишният екип очевидно бе решил, че процедурите не са важни и изобщо не са се занимавали с тях, допълни министърката. 

За съжаление, наложи ни се да решим много изоставени проблеми, поясни Ковачева, но отказа да даде оценка на Маргарита Попова.

Тя  потвърди пълната си подкрепа за бламирането на Венета Марковска за конституционен съдия от страна на президента Росен Плевнелиев и определи поведението му като държавническо.  

 Диана Ковачева не подмина и предложението на Маргарита Попова за отмяна на доживотния затвор. Идеята не била нова, но тепърва по нея било необходимо доста да се дискутира.