Р. Овчаров изригна срещу Станишев: Не Борисов и ГЕРБ, а ти си виновен за провала на БСП!

Ако продължим така, ще ударим дъното със 100 хил. избиратели

"Не е вярна информацията, че съм подкрепил искането на оставката на зам.-председателя на БСП Драгомир Стойнев. Информацията беше изкривена от медиите". Това заяви пред БТВ бившият енергиен министър от "столетницата Румен Овчаров по повод скандала на Позитано на последния пленум. Тогава Явор Куюмджиев поиска оставката на Стойнев, тъй като не представлявал политиката на БСП като министър на икономиката. 

Овчаров обаче не пропусна да отбележи, че това се е случио, когато лидер на БСП е бил Сергей Станишев и потърси отговорността за действията на бившия министър от шефа на ПЕС. По думите му Явор Куюмджиев е бил прав в част от аргументите си за оставката на Сойнев, който отсъства на последния скандален пленум на столетницата миналата седмица и не е идвал на последните четири. 

Овчаров обвини партията си, че винаги през последните 25 години се е измъквала по терлички от властта, когато се провали. Той нападна Станишев, че от 2,5 млн. избиратели по негово време БСП е имало само 400 хил. и прогнозира, че ако политиката в партията продължава по същия начин, те ще паднат до 100 хил. Бившият енергиен шеф допълни, че една от основните причини за това е, че Станишев е допуснал БСП да стане инструмент в ръцете на Делян Пеевски, Цветан Василев и на ДПС.

"Партията има нужда от разтърсване, катарзис и възкресение, защото никой от нас не си е взел поуки през последните 25 години. Играем в политиката, като се снишаваме и искаме да развалим дворците, за да построим колиби. Станахме известни с провалени проекти. Досега само ни бяха виновни Борисов и ГЕРБ, а всъщност вината е в нас", призна Овчаров.