Руски милиционер оскърби паметта на Ванга: Била шарлатанка, печелела пари

Всичко, което се знае за нея е било измислено и съчинено от българските спецслужби, твърди руската ren.tv

"Известната и популярна българска пророчица Ванга е имала съвсем различен живот от този, описан в официалната й биография. Всичко, което се знае за нея е било измислено и съчинено от българските спецслужби", твърди руската ren.tv, като се позовава на руски експерти.

Като доказателство се сочи неохотата, с която пророчицата разказва за това как е придобила свръхестествените си умения.

Цитира се мнението на руския психиатър Михаил Буянов, който твърди, че 

"Ванга е имала тежки истерични припадъци, тя е била склонна към истерия. А за всички истерици са характерни не само припадъците, но и неудържимото фантазиране, стремеж да се привлече вниманието на околните към собствената персона".

Генерал–лейтенат Александър Гуров, служил в съветската милиция е категоричен, че няма нито един случай, при който те да са питали Ванга за престъпник или извършено престъпление и ли за изчезнал човек и тя да им е помогнала. 

"Говорил съм с учени, които смятат, че това нейното е шарлатанство ориентирано в голяма степен към печелене на пари", добавя генералът.

Според руската телевизия, вече е известен факт и сътрудничеството на пророчицата с българските специални служби, както и това, че домът й е бил оборудван с микрофони, за да се следят разговорите. 

"Така българските служби са следили кой какво пита и са могли да влияят на политици, разкривайки техни тайни", твърди бившият генерал.