​Бивш гард на НСО вкара в съда Румен Петков за обида

Близо две години Темида обясняваше, че не може да намери червения политик, за да му връчи призовка

Днес изявяващият се като лидер на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков стана обвиняем по наказателно дело. Съдът даде ход на тъжбата на бившия гард от НСО Николай Марков, който от години се опитва да вкара в съдебна зала политика за обида и клевета.

„Защитата на Петков направи и невъзможното в двучасово заседание за да не се дава ход на наказателно дело, а на гражданско. Съдът прие моите аргументи и призовава "подсъдимият Румен Петков"! От днес той е това! Звучи добре, нали? Спрaведливосттa изисквa този човек дa бъде осъден тежко. Зaпочвaм войнaтa с моделa "КОЙ"!“, написа Марков на стената си във Фейсбук. До съдебната сага се стигна, след като преди време в телевизионно интервю Петков нарече Марков „ гнусна хлебарка” и „нищожество”. Смятам, че тази обида е неоснователна, тя травмира мен и семейството ми, накърни достойнството ми и затова настоявам този политик да отговаря за думите си, обясни Марков пред Faktor.bg.

Близо две години Темида отказваше правосъдие на бившия гард от НСО. Оказа се, че Софийски районен съд не може да образува наказателно дело от частен характер срещу Петков, оправдавайки се, че не могат да открият адреса и да му връчат призовка, въпреки, че червеният политик прелива непрекъснато от медиите.

Преди няколко месеца Николай Марков обяви във Фейсбук даже парична награда за издирването на адреса на бившия министър на МВР и активист на БСП и АБВ Румен Петков.