​Божидар Димитров: Борисов да не се оплаква, работи без опозиция

Плевнелиев допусна грешка, трябваше де е на парада в Москва

Борисов няма основание да се ядосва и да е недоволен, та той е единственият премиер, който управлява без да има опозиция. БСП са разбити отвсякъде, не стават за нищо. ДПС повече няма да са тази партия, която бяха. Другите партии пък са му коалиционни партньори. Това обясни по БНТ историкът Божидар Димитров. Според него и Борисов и правителството са в много добра позиция, а вместо да се нерви, премиерът по-добре да пие хапчета за стомашни киселини.

Божидар Димитров разкри още, че ако ДПС изпревари на кметския вот по резултат БСП, това няма да бъде изненада. Според него още преди няколко години партията на Доган излезнала на втора позиция, но за да не дразнят хората поправили резултата с 1% в полза на левицата.

Питайте Андрей Райчев, той много добре ги знае тези работи, намекна историкът. Той отчете като голяма грешка отказът на президента Плевнелиев да присъства на парада в Москва на 9 май. Това щяло да бъде демонстрация на отрицанието на нацизма, който сега се демонстрирал и от Ислямска държава.

Плевнелиев се поведе по западните лидери, но позицията му е грешна, казва Димитров.