Цв. Василев: Станишев е жалък, на "Позитано" са безхаберници

За придобиването на Виваком са платени малко над 150 милиона евро, а компанията на г-н Луврие е поела ангажимент да плати минимум 200 милиона евро

"Сделката с Пиер Луврие за "Виваком", НУРТС и предприятията с военно производство ще бъде развалена, ако покриването на задълженията им се поставя под въпрос", коментира на личния си сайт банкерът Цветан Василев.

Според него, е въпрос на тълкуване дали договорът е сключен окончателно.

"За придобиването на "Виваком" са платени малко над 150 милиона евро, а компанията на г-н Луврие е поела ангажимент да плати минимум 200 милиона евро. И независимо от опита на някои да противопоставят на моето твърдение, че това е условие за сделката, твърдението на г-н Луврие, че тя е окончателна, ще кажа – въпрос на тълкуване. Ако той предпочете да го тълкува по друг начин, от този който обявих,  аз ще спра сделката", пише Василев.

"А за разликата до минимума от 450 милиона евро, аз ще си търся правата в съда", съобщава Василев. 

"Изглежда ня#КОЙ се уплаши и направи всичко възможно да ни спре. И успя! Повтарям – използвайки по недопустим начин репресивните органи на държавата и подчинявайки Централната банка и правителството на Орешарски! Което всъщност му беше дадено на концесия от безхаберниците на "Позитано" 20. Затова е жалък Станишев, като казва, че се е опитал да спре това безумие (той си знае)! Жалък е и Орешарски, когато в непринуден разговор казва – политическо решение. И той си знае!", пише Василев.

Той твърди, че в последващи публикации ще разкрие "пагубната роля на специалния надзор за загубите на Фонда за гарантиране на влоговете на гражданите, клиентите на банката и нейните акционери", "приносът на държавното обвинение и неговите доверени лица в съсипването на банката и способстване за разграбването на нейните активи" и "някои може би не толкова интересни факти за моето (семейно) благосъстояние".