​Син на генерал сред арестуваните митничари на „Капитан Андреево“

Турските тирове сменили регистрационните си табели на българска територия, пратката покровителствана от високо ниво

Сред задържаните тази нощ 11 митничари на „Капитан Андреево“ е и синът на о.з.ген. Иван Добрев – Красимир Добрев. Това научи Faktor.bg от свои източници в митниците. 

Причината за спецакцията е пропуснати в събота срещу неделя през митница Свиленград 15 камиона с турска регистрация, натоварени с голямо количество цигари. Те са минали на българска територия без да бъдат обмитени, след което регистрационните номера на колите са били сменени, а натоварената на тях стока, разтоварена. Става дума за над 2 хиляди мастърбокса цигари, като част от контрабандната пратка е задържана в Пловдив.

Служители на митницата коментира, че подобна операция не би могла да се осъществи без знанието на техния шеф Стефан Марашев. Най-вероятно става дума за добре организирана схема, с прякото участие на български митничари.

Името на Марашев нашумя през 2008 година, когато бе уволнен от тогавашния началник на митниците Христо Кулишев заради обстоятелството, че без да има законно основание е върнал 120 млн. акциз на скандалния турски бизнесмен от български произход Фуат Гювен. Само преди месец пък Марашев бе върнат на служба в системата от ген. Ваньо Танов, на мястото на скандалния митнически шеф Тодор Караиванов.