"Вълкът" Бареков прати жена си на детектора на лъжата

Никога повече не бих направила предаване на запис, заяви Мария Календерска, след като чу заключенията на профайлър - криминалния психолог Тодор Тодоров

Мария Календерска участва в телевизионния детектор на лъжата на рубриката "Хвани ме, ако можеш" от предаването "Комбина" по Нова телевизия. Тя смело зае мястото на своя съпруг, който отказа да се яви. 

"Никога повече не бих направила предаване на запис", заяви Мария Календерска, след като чу заключенията на профайлър - криминалния психолог Тодор Тодоров. На въпрос защо е тази категоричност, половинката на Бареков обясни: "Монтажът е некоректен. Измъкнали сте някаква реакция, която е в полза на предаването. Вашият профайлър нито веднъж не открои моята искреност, а постоянно споменаваше "тенденция за измама"."

Тя предложи на водещата да покани някой от тези 7 депутати, които са "предали партията", да седне на стола на истината. "Една група сега работи за един олигарх, а не за хората, които са ги избрали", каза тя. Но "вълкът, макар и сам, е по-силен от лъва и мечката, защото не е в зоопарка", използва някаква мъдрост тя, навярно имайки предвид, че съпругът й Бареков е "вълкът".

Помолена да говори за спонсорите на България без цензура, Календерска отби въпроса така: "Ами вие вече сте го цензурирали - какъвто и да е моят отговор."

Хубавата Мария се опита да "забие" водещата с контравъпроси, когато трябваше да обяснява за "мръсното бельо в политиката".

А ето и коментарите на Тодор Тодоров, криминалния психолог, който разтълкува жестовете и мимиките на Мария Календерска по време на интервю-запис.

- прикрива истинската си емоция

- липса на убеденост (притискане на устните)

- изпитва дискомфорт и раздразнение от темата, по която трябва да разговаря (асиметрично повдигане на горните устни )

- опит за контрол над усмивкатаи изтегляне на крайчеца на устните леко встрани

- движение на веждите нагоре, повдигане на горната устна (получава се в ситуация, когато човек изпитва силен гняв и раздразнение)

- опит за контрол на усмивката (изтегляне на крайчеца на устните, за да прикрие действителната емоция и чувство), според Тодоров може да се тълкува и като опит за измама

- опит за доминиране на ситуацията и раздразнение (събиране на устните и получаване на фуния, съпроводена с пауза по време на отговора)

- силно притискане на устните, получават се и бръчки по силата на притискането, силен индикатор за наличие на опит за измама

- загуба на контрол в самата усмивка.