Миков се опита да убеди червения пленум: Успешни сме!

Лидерът на столетницата заяви пред съпартийците си, че БСП се утвърждава като все по-успешната лява партия, единствена опозиция на днешното управление

На днешния пленум на БСП лидерът Михаил Миков заяви пред съпартийците си, че БСП се утвърждава като все по-успешната лява партия, единствена опозиция на днешното управление.

Сред дневния ред на Националния съвет влизат приемане на материали за 48-я конгрес на БСП, представяне на проект за политическа декларация на БСП от Михаил Миков, обсъждане на частични промени в Устава на БСП, както и годишен финансов отчет на БСП за 2014 г.

Все повече се утвърждава усещането за икономическа безпътица, към която правителството води страната, заяви още Миков.

"Продължаваме да следваме строго позицията си за устояване на лява политика във всички действия, политика за защита на преобладаващата част от български граждани. Заявихме ясни позиции по Кодекса за социално осигуряване и по здравеопазването", заяви Миков.

На третото заседание на НС за БСП за тази година той обърна внимание на делегатите, че извън публичното пространство са останали два сериозни сигнала от ЕК и МВФ. "Във втория на дипломатичен език се потвърждават прогнозите ни за икономическите проблеми, които стоят пред България. Правителството все още не е дало ясен отговор как се случи така, че в 2014 г., България постигна 1,7% ръст, а в стабилната 2015 г. с четворното управление два пъти по-нисък икономически ръст. Този въпрос трябва да се поставя все по-ясно", заяви лидерът на БСП.

Той бе категоричен, че премиерът избягва поемането на отговорност за т.нар. реформи, особено когато са свързани с крайно непопулярни мерки, както е случаят със здравната реформа.

Проблемът с бежанците ще седи пред България. Тази тема се превръща в част от опори точни на някои крайно националистки и ксенофобски партии, предупреди Миков.