Македонски политик призна: Антикизацията на Македония е глупост

Готови сме да направим пуч във ВМРО, искаме да изправим политиката на Груевски, разкри още Владимир Лазаревик

Твърденията, че Македония е люлка на световната цивилизация са пълна глупост. Това го разбират големите интелектуалци у нас и все повече обикновени хора в страната. Мисля, че антикизацията на Македония е историческа глупост. Това обяви по БНТ Владимир Лазаревик, бивш министър в правителството на Никола Груевски, който днес е един тримата членове на Модерна Амстердамска тройка – едно опозиционно ядро, в рамките на управляващата партия ВМРО.

Той обясни, че формацията е създадена съвсем спонтанно от хора, които имат общи убеждения и виждания, а причината е скандалът, свързан с подслушването на 20 000 човека в продължение на четири години по заръка на сегашния и предишен премиер Никола Груевски.

Това, което ни обединява в Модерна Амстердамска тройка, е идеята да търсим политическа отговорност на премиера Груевски за подслушванията, които предизвикаха огромен скандал в Македония. Груевски на практика поставя страната в голям риск, тъй като Македония се намира в изолация от ЕС и НАТО. Не поддържа контакти с нито една балканска страна, той е проруски настроен и вижда в Русия главен фактор за Македония. Освен това Груевски провежда сега идеи, които са напълно противоположни на предизборните му обещания. Затова искаме да осъществим революция на съвестта, искаме да изправим неговата политика – да станем част от ЕС и НАТО, а не да бъдем в изолация, посочи Лазаревик.

По думите му Никола Груевски няма кой да го приеме в Европа, той е дискредитиран и изолиран, а в страната митът за него се руши с всеки изминат ден. Една от причините е лъжата, която той се опитва да продава за истина .

Ние знаем, че той казва лъжи, а иска да му повярваме, че е истина. Затова лидерът на опозицията обвинява в прав текст и съвсем основателно премиера, затова че е подслушвал неправомерно толкова много хора. Затова нашата единствена цел на този етап е да се потърси политическа отговорност от Греувски за подслушванията. Следващата цел на нашата тройка е да превземем отвътре партията, да направим преврат, пуч във ВМРО и това е възможно. Ния няма да станем жертва, защото имаме подкрепата и на други депутати, с които постоянно разговаряме и които като нас искат да се намери алтернатива на това управление, ние имаме план Б за Македония, подчерта македонският политик.