Яне Янев строява тайно РЗС за местния вот

От тайната сбирка не става ясно дали меча на Янев ще бъде насочен срещу РБ или иска да бъде ключов играч в столичния общински съвет

РЗС ще вземе участие на предстоящите местни избори, а целите на партията са самостоятелна група в столичния парламент и кандидати за кметове във всички 24 столични района. Това става ясно от видео материал на телевизия „Евроком“, на което се вижда как председателят на партията Яне Янев, понастоящем съветник на премира, влиза на тайно заседание на партията в късния следобед на 25 март (гледай видео ТУК).

“ЗА СОФИЯ ЩЕ ПОДКРЕПИМ КАНДИДАТУРАТА НА Г-ЖА ФАНДЪКОВА, ЗАЩОТО СЧИТАМЕ, ЧЕ ТЯ Е НАЙ-УСПЕШНИЯТ КМЕТ ЗА ЦЕЛИЯ ПРЕХОД.“, ЗАЯВИ ОЩЕ ЯНЕВ ВЪВ ВИДЕОТО

На предстоящите местни избори през есента РЗС ще участва със 61 собствени кандидати за съветници, 24 районни и 32 селски кметове. Партията заявява стабилни позиции за вота, като обявява, че има амбицията да замени „политическите партизани в София с обикновените граждани“.

“ПРИЕМАМ ИДЕЯТА ТОЗИ ПЪТ РЗС ДА БЪДЕ МАНДАТОНОСИТЕЛ НА ШИРОКА ГРАЖДАНСКА КВОТА. СЧИТАМ, ЧЕ СА МНОГО ПАРТИЙЦИТЕ, ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИЗАНИ, ЗАТОВА ТРЯБВА ДА ДАДЕМ ВЪЗМОЖНОСТ НА ГРАЖДАНИТЕ ДА УПРАВЛЯВАТ ГРАДА." - КАТЕГОРИЧЕН БЕШЕ ЛИДЕРЪТ НА РЗС.

От тайната сбирка не става ясно дали меча на Янев ще бъде насочен срещу реформаторите, опитвайки се да предпази ГЕРБ от неспортсменска игра от страна на Реформаторския блок, или РЗС не иска да бъде ключов фактор в бъдещия столичен общински съвет. Развръзката на тази интрига ще стане ясна в близките месеци.