Местан отрича да са наричали "друговерец" кандидата на ГЕРБ за Сърница

В ДПС ценели съкровеността

Лидерът на ДПС Лютви Местан обвини Цветан Цветанов в лъжа и обяви, че очаква извинение от него. Прегрешението на Цветанов било, че обвинил ДПС, че негови представители нарекли кандидата за кмет на ГЕРБ в Сърница "друговерец".

"Очакваме г-н Цветанов да се извини днес", заяви председателят на ДПС и допълни, че членове и симпатизанти на ДПС са се почувствали обидени. 

Лидерът на ДПС е категоричен, че няма как някой от движението да нарече друг човек "друговерец, защото ценели съкровеността", а за ДПС принципът на самоопределението за това кой в какъв Бог ще избере да вярва бил много ценен.

"В политиката едно плюс едно не само че не прави две, а понякога рискува да бъде по-малко от едно. С това не казвам, че г-н Борисов би спечеби спечелил повече в Сърница, ако се бе явил сам, но не съм далеч и от такива разсъждения", обясни още лидерът на ДПС. 

На балотажа тази неделя кандидатът на ГЕРБ беше подкрепен от РБ.

Местан даде да се разбере, че ДПС не изключва да има свой кандидат за кмет в София. Той обясни, че предстои да се разработят критерии и процедури за участие в местните избори. В движението пък имали самосъзнанието за национална партия и затова можели да участват със свои кандидати във всички общини.