​Полк. Николай Марков: Гардовете от НСО, които пазят Доган, получават втора заплата от ДПС

Новият закон за НСО регламентира практиките на комунистическото УБО

От години в НСО съществуват порочни практики – гардовете, които охраняват политици, да получават на ръка по още една заплата от политически централи. Гарантирам, че такъв е случаят с Ахмед Доган. Всички офицери, които са ангажирани със сигурността му, взимат от ДПС по още една заплата. Питам това нормално ли е да се случва? Допустимо ли е НСО да работи по този начин? Това обяви по Би Ти Ви бившият гард от НСО полк. Николай Марков.

Според него новият закон за НСО, който предстои да бъде приет, няма да пресече подобни порочни практики, а напротив – ще ги узакони.

Този проектозакон е просто един парцал, от него не става нищо. В него просто са описани трудовите характеристики на хората, които работят в тази система, но нищо повече. Този закон е негоден и трябва да отиде в кошчето за боклук. Най-интересното е, че хората във вътрешната комисия не знаят дори кой го е писал и кой предлага този закон. Според мен, обаче, зад него стои лично Бойко Борисов, посочи Марков

Той твърди, че новият проектозакон за НСО реално реабилитира принципите на работа в комунистическото УБО, което пазеше Тодор Живков и Политбюро.

Бившият гард твърде, че тази служба в момента е окупирана от хора на ДПС и няма нито един, който да е положил военна клетва. Но след като пробият в НСО, същите тези хора ги прехвърлят в МВР, но като кадри на ДПС.