Местан се изпъчи: Победата в Сърница е историческа

Сега предстои по-трудното - да превърнат Сърница в работеща и просперираща община

"След такава победа на демокрацията над репресията, на достойнството над страха, на чувството за гражданска общност над грозния националпопулизъм и над опита да бъдем унижавани, ми се иска да Ви стисна ръка и да Ви прегърна един по един". Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в обръщение към хората от общината.

Незнайно защо обаче агент Павел отново заигра с Възродителния процес, прогнозирайки, че очаква да има твърдения, че гласувалите за победителя Неби Бозов са били под диктат от партията. Алюзията, която политикът направи,  бе, че именно Възродителен процес,  и борбата срещу него дали тласък за свалянето на комунистическия режим. Той обаче съвсем забрави, че хората, участвали в тази борба или вече не са между живите, или живеят вън от България, прогонени от "чужди" и от "свои".

"Днес самочувствието Ви да се изправите срещу всякакви форми на заплаха и рекет и избирането на кандидата на ДПС Неби Бозов за кмет на Сърница ни дадоха още една голяма историческа победа – вотът Ви препотвърди стратегическия български избор за демокрация, толерантност и правенето на политика с политически средства", казва Местан. "Тази победа идва не само като опровержение, но и като гражданско предупреждение, че демокрацията винаги е по-силна от опитите за политическо унищожение", допълва той.

Лидерът на ДПС се обръща към всички симпатизанти на ДПС от цялата страна, заявявайки, че резултатите от вота в Сърница показват, че партията е на правилен, верен и отговорен политически път.

"Решението, което взехме след изборите за Европейски парламент, да осигурим възможност България да поеме по пътя на плавен преход към политическа стабилност чрез провеждането на извънредни парламентарни избори, не беше нито бягство от отговорност, нито малодушие. Това беше осмислен и сериозно аргументиран политически избор на ДПС в името на стабилността на страната", казва още той.

В обръщението си допълва и че изборите вече са минало, а предстои по-трудното – Сърница да бъде превърната в реално функционираща община.