​Бащите комунисти национализираха горите, днес децата им си ги подариха

На днешния ден преди 67 години комунистическата власт в България приема закона за национализация на горите в България

Той е поредица от антидемократичните мерки за убиване на частната собственост и инициатива в държавата. Бащите и дядовците на днешната червена олигархия проведоха тази национализация уж в името на народа, но само висшата номенклатура на Тодор Живков се ползваше от облагите.

В годините на демокрация децата и внуците им, водени от правителството на Сергей Станишев в така наречената Тройна коалиция, си раздадоха на свои хора чрез заменки и фиктивни сделки 13 150 декара гори и то в най-атрактивните и скъпоструващи части край морето и в планинските курорти. Правителството на Станишев е продавало на червената мафия кв. м. гора средно между 5 и 15 лв., а има и скандални сделки и за 89 стотинки за кв. м., но и до днес прокуратурата остана сляпа и глуха за тези престъпления.

Сигурно тази на пръв поглед прозаична тема днес едва ли щеше да ни интересува. Но ако се проследи процесът, се вижда как в рамките на 67 години бащи и дядовци отнеха насила горите от истинските им стопани, а после синовете и внуците им ги подариха без пари на себе си. Но не за да стопанисват и развиват тези гори, а за да ги изсичат, заменят и продават за милиони и да ги превръщат в луксозни курорти, вилни селища, затворени комплекси само за тузари, писти и всичко, което носи много пари. Според екозащитника Тома Белев щетите са за над 2 млрд. лева.

Именно заради отношението на червената мафия към българските гори днес те са обект на тотална сеч, която предизвиква климатични аномалии и е една от причините за убийствените порои, които заливат България през последните години, категоричен е проф. Михаил Константинов.

Така щетите от унищожаването на родните гори ще ги плаща целият народ, а далаверата и печалбите си остават само за червената мафия.