Манолова към Калфин: Не се дръжте като министър на задлъжняването, а на социалната политика

Вместо Първонов редно е Калфин да подаде оставка, репликира червената депутатка

Мая Манолова поиска оставката на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин. Репликата и бе по повод изявлението на социалния министър, че поемането на новия дълг от 16 млрд. лева е заради задължения от управлението на БСП. 

"Крайно време е да спрете да се държите като министър на задлъжняването, а като министър на социалната политика", призова червената фурия. "Като социален министър, вие би следвало да се интересувате повече от хората, които са в затруднено социално положение. Абсурдно е, че именно социалният министър, който произлиза от партия, която до вчера се водеше лява, е подкрепила обременяването на българската държава”, подчерта Мая Манолова

Тя добави, че според нея  Калфин превръща парламентарната си група в заложник на собствената си политическа кариера.

"Човекът, който трябва да си подаде оставката със сигурност не е вашия председател, а вие”, подчерта тя.

Калфин запази самообладание и обяви, че се въздържа да коментира кой трябва да подава оставки.

„Много красиво играете едни сценки за дълг, натрупан от вас. 2 млрд. и 600 – 700 млн. лева дефицит вие го оставяте. Това е ваше наследство и сега какво правите? Вие защитавате това, срещу което се борихте”, обърна се социалния министър към Манолова. "Вашата оставка трябва да бъде там. Трябва да обясните на избирателите си – държавата задлъжня по време на управлението на Орешарски”, каза още Ивайло Калфин, цитиран от БЛИЦ.