​От фейсбука на депутата Магдалена Ташева призовават за публични убийства на журналисти

Зловещо е в европейска България личната позиция срещу Путин и режима в Кремъл да се наказва с показни разстрели

От личната Фейсбук страница на действащ български депутат призовават публично за убийство на журналисти.

"Няма ли да се намерят двама да пострелят в тоя ФАКТОР.БГ?..“ Това е написал днес около 10 ч на стената във Фейсбук на депутата от "Атака" Магдалена Ташева - Иванчо Иванов от Русе. Той е приятел на политика и често обменя с нея милси.

Заплахата

Желанието да се търси открито чрез социалната мрежа наемници за отстрел на медия и журналисти са вероятно продиктувани от публикувано вчера във Faktor.bg интервю с Георги Коритаров, в което коментира режима на Путин, убийството на опозиционера Борис Немцов, същността на българското русофилство и прегръдката на БСП с Атака. Разговорът със снимка на Коритаров са публикувани на страницата на Магдалена Ташева явно за да нахъсват страстите на всеки, който мисли различно от членовете и симпатизантите на Атака и Волен Сидеров. Ако директната заплаха е провокация към депутата Ташева, то за повече от три часа тя можеше да премахне заканителния текст и да ограничи достъпа на въпросното лице, или поне със свой коментар да се разграничи от подобни призиви.

Страницата във Фейсбук на Иванчо, който търси килъри

Скандално и недопустимо е личният Фейсбук на български депутат да се превръща в платформа за насаждане на омраза и призоваване за разстрели на журналисти.

Абсурдно и зловещо е в европейска България заемането на открита лична позиция срещу Путин и режима в Кремъл да се наказва с показни разстрели. Само преди седмица така намери смъртата си руският опозиционер Борис Немцов. В Русия това е утвърдена практика за уреждане на сметки с различно мислещите от режима, но опасно е, ако "Атака" и депутатите й проповядват налагането на този стил и у нас.

Faktor.bg e сигнализирал за заплахата прокуратурата, МВР и председателя на Народното събрание.

Faktor.bg