Съдът в Белград: Цветан Василев може да бъде екстрадиран в България

Адвокатът на банкера Константин Симеонов е потвърдил за решението на съда

Има основания издирваният от Интерпол банкер Цветан Василев да бъде екстрадиран от Сърбия в България. До това решение е стигнал Висшият съд в Белград, потвъръждава източник от съда пред БНР.

Очаква се решение от страна на Апелативния съд в сръбската столица, пред който адвокатите на банкера са внесли жалба, с която са обжалвали решението на Белградския висш съд.

Припомняме, че през месец юни Корпоративна търговска банка /КТБ/, чийто мажоритарен собственик е Цветан Василев, беше поставена под надзора на Българската народна банка. Кризата в КТБ беше сериозен трус за българската финансова и политическа система. Парите от гарантираните влогове на вложителите в банката на Василев започнаха да се изплащат през декември 2014 година.

Адвокат Константин Симеонов потвърди пред "24 часа", че има решение на първа съдебна инстанция в Белград.
Той казва, че миналата седмица делото е било на втора инстанция, но няма информация как е завършило то. Според адвокат Симеонов, ако втората инстанция е потвърдила екстрадицията на Цветан Василев, това вече е по-сериозно и остава само санкцията на министъра на правосъдието. Той каза, че ще се чуе с клиента си за повече подробности.