‎Дейвид Макалистър: Правителството на Борисов ще изчисти негативния образ на страната от последната година и половина

Германският евродепутат оцени високо идеята и подкрепи създаването на работните групи между ГЕРБ и Фракцията на ХДС/ХСС в Бундестага

Силно вярвам, че сегашното българско правителство и премиера Бойко Борисов ще успеят да изчистят негативния образ на страната, които беше създаден през последната година и половина. Това заяви германският евродепутат Дейвид Макалистър, който е член на външната комисия и ръководител на делегацията за връзки със САЩ в Европейския парламент. Макалистър се срещна с председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председателя на партията Цветан Цветанов по време на Политическата асамблея на Европейската народна партия (ЕНП) в Брюксел.

Германският евродепутат оцени високо идеята и подкрепи създаването на работните групи между ГЕРБ и Фракцията на ХДС/ХСС в Бундестага по темите вътрешна сигурност и правосъдие и енергетика и икономика. Според Дейвид Макалистър тези групи ще са допълнителна гаранция за България за единствения възможен път пред нейното развитие – европейския. България е важна страна както за региона, така и за целия Европейски съюз, защото е външна граница на ЕС и е от изключително значение в страната Ви да има стабилност и прогнозируемост, подчерта Макалистър. От своя страна заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов благодари за подкрепата на идеята на съвместните работни групи и информира германския евродепутат за законодателните промени, които мнозинството в българския парламент вече реализира.