Цветанов отбелязва Трети март с българите във Валенсия

В честванията днес ще вземат участие и официални гости от испанска страна, сред които председателят на валенсианския парламент Алфонсо Рус, министърката на социалните дейности на Валенсия, кметове и общински съветници от областта

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще отпразнува националния празник на България 3 март с българската общност в испанската област Валенсия. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Заедно с Цветанов, в честванията ще се включи и българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова. Двамата вече пристигнаха във Валенсия, където всяка година се организира концерт-спектакълът "България – сцена на вековете". Надсловът на тазгодишната проява е "Кажи им, майко, да помнят" и се очаква събитието да събере над 2000 българи, живеещи във Валенсия.

В празничния концерт по случай националния празник на България ще участват български танцови ансамбли от цяла Испания, както и деца от неделното училище "Св. Иван Рилски". Организатор на събитието е Асоциацията за интеграция и благоденствие в Испания "Балкан". В честванията на националния празник на страната ни ще вземат участие и официални гости от испанска страна, сред които председателят на валенсианския парламент Алфонсо Рус, министърката на социалните дейности на Валенсия, кметове и общински съветници от областта.
Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов за пръв път присъства на събитието. Визитата му във Валенсия е във връзка с обявяването на инициативата за строеж на български православен храм, който ще носи името на Свети Иван Рилски. Освен това Цветанов ще проведе редица срещи с българите от областта в навечерието на предстоящите местни избори в Испания, за да подкрепят кандидатите на Испанската народна партия, която е сестринска партия на ГЕРБ в семейството на Европейската народна партия (ЕНП).