Андрей Райчев: ДПС направиха десен завой, това е огромен политически капитал

ГЕРБ се намират в управлението, благодарение на ДПС, които направиха политически завой

" ДПС промениха курса през пролетта, десен завой и да се уговорят с американците - това е огромен политически капитал и резултатът е ГЕРБ на власт. Това не е станало като уговорка някъде по кафенетата в Кърджали. Това заяви политологът Андрей Райчев в ефира на Нова телевизия.

Според анализатора стилът на Борисов е тип Тодор Живков или „бащицата на нацията” – като мъдрия, разумен човек. "Това е новото му амплоа, защото ще става президент, но не го свързвам пряко. Бойко Борисов играе три роли. Първата беше на този, който ще въведе справедливост, втората на строител. Но това е успешно. сега е бащата обединител, това е успешно и . Сега има раздаване – с една дума -купи интелигенцията.", заяви Райчев.

„Тонът е ужасен. Този дълг е начин да продължим така, но това ще е за сметка на някого или на нещо. Няма начин да направиш реформа и да не засегнеш някого. Купиха си политическо време, дори не е спокойствие, за да се кърпи. Не е театро, а силна политическа акция на Цветан Цветанов, който направи совалка.” обясни политологът начина на гласуване на нов заем.