Човек на Бареков вкарва в хазната 7 милиона от проституция

Според негови разчети една жрича на любовта печели по 10 000 лв. на месец

Според народния избраник от БДЦ Стефан Кенов, ако проституцията се легализира, в така парите от най-древния занаят, които отиват в сивия сектор, в хазната ще влязат до 7 милиона. „Ще се плащат данъци, а жриците на любовта ще бъдат защитени от закона - като всеки трудещ се гражданин.” аргументира се той в ефира на Нова телевизия.

"Законът за проституцията не ми е първият законопроект. В крайна сметка ние теглим заем. Огромен заем по това споразумение, което се прие от Народното събрание. Но държавата може да събере още средства - едното от тях е акциза от проституцията. Ако държавата се стегне и си вземе приходите, които й се полагат, нещата няма да са толкова зле.” обясни Кенов.

Той допълни, че според негови разчети една проститутка печели по 10 000 лева. "Средната тарифа е около 500 лева на вечер. Сметнах ги като 20 "работни дни". Вярно, има момичета на магистралите, те печелят по-малко. Ако се легализира проституцията, ще се приключи с корупционната схема - проститутка - сводник - патрулка", каза в заключение депутатът.