Ад! Колони от коли се извиха на Тракия и Хемус за празника

Задръстванията са най-много в посока Гърция

За пореден път пътищата в страната са блокирани заради почивните дни. Движението по магистрала „Тракия” в посока Пловдив на много места вече се извършва в колони. Мокри и хлъзгави участъци има в района на тунел „Траянови врата”, в района на "Вършилата" и на мостовете преди отбивките за Велинград, където вали и има мъгла. Трафикът се засили още по обед и към „Кулата”. Лошото време създаде проблеми на шофьорите.

Гъста мъгла съпътства пътуващите през целия ден. Дори и тези, които избраха да тръгнат за почивката в по-ранните часове, попаднаха в дълга колона от автомобили. Денят не мина и без инциденти. Неспазване на дистанция стана причина за катастрофа между 4 автомобила, за щастие без жертви. Най-натоварен беше проходът „Предел” и главният път за Гърция.

„Районът между Симитли и Сандански край Кресненското дефиле се очакват свлачища в зависимост от метеорологичните условия, така че това са най-опасните участъци”, допълни Петър Овнарски, сектор „Пътна полиция” – Благоевград. Опасност от падащи камъни има и в прохода „Предел”. По цялото трасе към Гърция полицейският контрол е засилен. Участъците, където се очаква да бъде най-натоварено освен пътят към Гърция са магистралите „Хемус” и „Тракия”. Бъдете особено бдителни на 120-километър, където често стават катастрофи.