Манолова се закани: ​Няма да оставим министър Горанов на мира!

От ГЕРБ определиха действията на Манолова като „вечеринка“

Депутатът от БСП Мая Манолова предупреди от трибуната в парламента, че няма да оставят на мира финансовия министър Горанов заради новия заем от 16 млрд. лева.

След раздаването на Горановки, тя открито обвини президента Росен Плевнелиев, че е участвал в заговора и гласуването на скандалния дълг.

„Президентът светкавично е пуснал закона. Ратификацията беше гласувана от парламента на 25 февруари, на същата дата, той светкавично е пуснал закона за обнародване в държавен вестник. Това е най-яркото доказателство, че той участва в заговор срещу българските граждани и е съучастник в това престъпление срещу българския народ. В днешния брой на държавен вестник договорите за агентство, за диларство и многобройните консултантски договори, които ще натоварят българските граждани с десетки милиони лева“, изригна  Манолова. 

По думите й има агенти, които ще се възползват от това, за да приберат милиони, защото ще проверяват сметките по външния дълг.

Според Манолова необходимият дълг е за не повече от 8 милиарда лева, а останалите пари са за различни харчове, върху които Владислав Горанов ще има контрол.

„7 милиона длъжници, 160 храненици. Не го написахме, за да не усложняваме бъдещи процедури на недоволните народни представители“, каза Манолова, обяснявайки защо са изписани имената на депутатите на банкнота Горановка.

От ГЕРБ определиха действията на Манолова като „вечеринка“, а БСП контрираха, че дългът и дебатите по тази тема няма как да се принизяват с подобни определения.