​Ангел Найденов: Оставката на Първанов е най-сериозната криза в АБВ

Партньорството между АБВ и БСП е възможно на местните избори, ако това решат структурите по места, обясни депутатът на БСП

Подадената оставка на бившия президент Георги Първанов е доказателство за неговия морал и принципна позиция. Това е най-сериозната криза в партията, защото това е лидерска формация - АБВ е Първанов. Политическото бъдеще на тази партия зависи дали оставката на лидера й ще бъде приета или не. Това каза в студиото на Би Ти Ви депутатът от БСП и бивш външен министър Ангел Найденов.

Той обясни, че не е бил изненадан от министъра на АБВ Ивайло Калфин, който е подкрепил финансовия министър Владислав Горанов .

Това е позицията на член на кабинета. Той вероятно е гласувал, за да се придвижи законопроекта в парламента. Но е нормално е ПГ на АБВ да се съобрази политическото решение, когато е имало такова, посочи Найденов.

Червеният депутат призна, че лично той вижда възможности за партньорство между БСП и АБВ на местните избори и това ще зависи от решението на структурите по места. Що се отнася до това дали това не е ход на Първанов за връщане в БСП, Найденов бе лаконичен:

Аз ценя качествата на Георги Първанов, но е въпрос на негова преценка връщането му в БСП. Все пак става дума не само за президент, но и за председател на БСП, който има принос към развитието и повишаване на доверието и авторитета на партията, за създаването на една нова левица, коментира Ангел Найденов.