​Ревизоро: Залогът на АБВ за дълга беше Ивайло Калфин

Емил Димитров отрече да се е пазарил за шеф на митниците с ГЕРБ

Бившият шеф на Агенция „Митници” Емил Димитров – Ревизоро подозира, че АБВ са решили да подкрепят ратификацията на дълга вчера, за да запазят министерския пост на Ивайло Калфин. По думите му хората на Първанов са гласували в подкрепа на предложението на ГЕРБ, за да спасят креслото на бившия външен министър. Депутатът от НФСБ гостува в БТВ заедно с колегите си Георги Кадиев от БСП и Гроздан Караджов от Реформаторския блок. Ревизоро отрече патриотите да са правили пазарлъци с ГЕРБ, за да гласуват „за” дълга по повод съмненията, че от НФСБ са натискали правителството той отново да поеме митниците. „Нямам такива амбиции”, отговори Ревизоро кратко на питането.

„Нашата гледна точка за дълга беше ясна от самото начало, декларирахме, че ще бъдем ЗА, но имахме резерви за начина, по който това не беше обяснено, заяви Гроздан Караджов от РБ в студиото. „Чудно е колко дни отне на останалите колеги да се присъединят към тази позиция и да се разбере, че няма нов дълг, добави той. Логично беше и БСП да го направят, това е въпрос на национална отговорност, в случая на безотговорност”, добави той. „Тая приказка, която левицата ни продава, цялата в бяло, все едно е Снежанка, че се е загрижила за хората, е ала левица, алангле”, констатира Караджов.

„Имам своето обяснение за случилото се в НС. Правителството успя за една седмица да направи цяла България на идиоти. Първо било дълг, после договор, първо било за 16 милиарда, после не”, заяви Георги Кадиев на свой ред. „Вчера стана целувката между Борисов и Местан, но тази, за разлика от целувката на Местан и Станишев си има цена и тя е 16 милиарда лв. някой ако може да ми обясни един от лидерите на реформаторите Радан Кънев, който първо гласува „против”, после „за”, попита Кадиев. Той добави, че ще използва грубия израз - „опънаха 16 милиарда лв.