Радан Кънев към опозицията: Атакувайте, но по-грамотно!

Наричате емисионна програма дълг, но всъщност финансовият министър ни предлага един добър инструмент за управление на държавния дълг, заяви съпредседателят на РБ

Най-същественото в тази ситуация е да се каже, че няма нов дълг, не гласуваме нов дълг и не обсъждаме нов дълг. Нов дълг можем да обсъждаме, когато обсъждаме бюджета за 2016 година. Това заяви Радан Кънев от парламентарната трибуна на Народното събрание по време на обсъждането за вземането на нови 16 милиарда евро.

България има стабилно управление, което се познава по това, че не си актуализира бюджета три пъти годишно. Това са теми за бюджета, каза Радан Кънев.

По думите му, в момента финансовият министър ни предлага един добър инструмент за управление на държавния дълг. Такъв е инструмент се използва от много други страни в Европа. От тази година занапред ще го използва и България.

Атаката беше очевидна срещу това решение. Всяка опозиция би атакувала. Ние бихме атакували и по-силно и по-грамотно от вас, каза той.

По думите му, пред РБ седи политически избор – дали да пожънем огромен дивидент, като започнем да наричаме емисионната програма нов дълг. Ще дойде време и за ново управление и благодарение на подобен инструмент опозицията ще управлява по-добре, каза Радан Кънев. Настояваме дебатът между парламентарните групи да продължи, каза Радан Кънев.