Антон Киссе: За българина е мъчително да си напусне гнездото, дори в критични ситуации

Ние сме граждани на Украйна и максимално трябва да използваме ресурса на Украйна, там плащаме данъците си, заяви председателят на Асоциацията на българите в Украйна и депутат във Върховната рада

Всички чакат мир, има много различни коментари - и позитивни, и негативни, заяви в предаването "Още от деня" на БНТ председателят на Асоциацията на българите в Украйна и депутат във Върховната рада на Украйна. Главното според него е на 15-ти стрелбата да завърши. Ако не се направи първата крачка, няма да има никога мир, каза още той.
На въпрос дали има много етнически българи, които искат да дойдат в България, той отговори: "Българите дори и в критична ситуация си пазят гнездото, трудно и мъчително го напускат, защото там са се родили, там живеят майката и бащата, бабата и дядото. Българинът си седи на своето място и гледа там да е максимално полезен, но не забравя за България. Ние сме граждани на Украйна и максимално трябва да използваме ресурса на Украйна, там плащаме данъците си. Ще се борим за децентрализация и да имаме повече пълномощия да решаваме своите проблеми."
Помолен да коментира и разнобоя в украинския парламент, той посочи: "Да ги пита човек за какво се сбиха. Единият не искаше да се приеме предложение земята да принадлежи към селските общини, за да няма корупционни схеми, и започна да атакува ръкопашно. На радикалите им трябва максимално прах, трябва им напрежение. Като се внесе предложението, трябав да има постъпателност в парламента и да се проведе консултация."