Богомил Манчев: Изработиха много хора с КТБ, а държавата абдикира

Електроенергията неминуемо ще се повиши чувствително, прогнозира Богомил Манчев

Много правителства се упражняват върху енергетиката, използвайки я за регулиране на социално сектори. Това заяви Богомил Манчев в ефира на Нова телевизия.

„Трябва да се създаде публична агенция към Министерство на финансите, която да дотира енергията от възобновяемите енергийни източници”, категоричен е той и предупреди, че цените на електроенергията неминуемо ще се повишат.

„Белене” е единственият търговски продукт, който може да предложим за продажба. Ако искаме да видим дали има инвеститори, трябва да използваме него. Според него, ако правителството иска да разбере евентуалните намерения на кувейтския инвеститор, е нужно да се свика специална работна среща. „Моят апел е да ги извикат на работна среща, да зададат въпрос и да има разговор. След като се направи предложението се търси подкрепа.” заяви Манчев и добави, че на „държавата й предстоят много важни решение.”

Той коментира и случая КТБ. „Това е сблъсък между двама човека. Много напомня Гърция и ЕС. Това, което се чу за свързаните форми с Цветан Василев – не мога да кажа дали е истина, има финансово разузнаване, ДАНС. „Много са хората, които ни изработиха, а държавата абдикира” завърши той.