​Найо Тицин: Разликата между Русия и ислямистите става все по-малка

„Русия няма интерес Европа да бъде обединена и навлиза чрез националистическите партии в ЕС. На подобни партии се наливат руски пари през механизми, от които после да не може да бъде проследено как”.

„Русия няма интерес Европа да бъде обединена и навлиза чрез националистическите партии в ЕС. На подобни партии се наливат руски пари през механизми, от които после да не може да бъде проследено как”. Това заяви пред БТВ журналистът Найо Тицин. Като пример той посочи гръцката крайно лява партия СИРИЗА и българската Атака, като припомни, че не случайно Волен Сидеров, към когото се обърна с другар, ходи на рожденни дни на Владимир Путин.

„Хора, близки до Путин искат да се забрани изучаването на чужди езици, което означава, че трябва да се забранят инакомислещите хора”, констатира Тицин. Той допълни, че за разлика от Русия, Европа ни дава възможност да пътуваме в чужбина, да застраховаме къщите си и да ходим на море свободно в Гърция, например. „Всеки дом в България има сателитна и кабелна телевизия, а преди 25 години хората са забравили, че беше престъпно да имаш сателит и да гледаш сръбска телевизия”, каза още журналистът.

Тицин, който отразяваше протестите в Париж срещу атентата в редакцията на „Шарли”, коментира, че в момента живеем в сблъсък с цивилизациите на либерална Европа и ислямската общност. „Тя трябва да си признае, че има проблем във вътрешността си”, каза още Тицин и допълни, че именно просвещението ще спаси света от тероризма, както преди 500 години е спасило насилието от страна църквата.