Караджов: Моделът КОЙ е спонсориран от Русия

Общият знаменател на всички скандални сделки е ВТБ - руското разузнаване, руските външни интереси, които целят намеса във вътрешните работи на България. Именно разплитаненто на една от тях - КТБ, ще е истинският тест за Лозан Панов

Моделът КОЙ е спонсориран от Русия. Той започна да се вихри по времето на НДСВ и ДПС. Тогава за първи път на ДПС беше дадена власт. Те употребяваха властта, за да облагодетелстват самата партия във вид на корпорация. В последствие като един тумор, те изнесоха този начин на работа сред почти всички останали партии в следващите правителства и си създадоха лобита. Това заяви представителят на гражданската квота на Реформаторския блок Гроздан Караджов в ефира на Нова телевизия.

Част от тези комисари продължиха да гравитират около обособилия с по-късно център на това нещо – КТБ, заяви той.

„Кои са пословичните сделки на гигантско ограбване на страната? БТК, отмяната на дълга, КТБ. Активите там вече започват да се крадат. Двете лобита около Василев и Пеевски ще се сблъскат. Който и да надделее, той ще започне да продава активите преди да е дошъл синдикът.” е позицията на Караджов.

Според него общият знаменател е ВТБ - руското разузнаване, руските външни интереси, които целят намеса във вътрешните работи на България, която възприемат като губерня. Той беше категоричен, че ще се работи за създаване на анкетна комисия за модела КОЙ.

„Без съмнение Случаят КТБ ще стигне до Върховния касационен съд. Именно това ще е тестът за Лозан Панов и неговите качества за поста.” завърши той.