​Цацаров обяви война на корупцията сред политиците

Трябват ни и нови закони, за да се справим с престъпността

Главният прокурор Сотир Цацаров се закани да създаде свое звено за разследване, което със сигурност ще скочи на по-високо ниво от ареста на кметове. Това става ясно от интервю на обвинител номер едно за Нова ТВ.

Главният прокурор директно атакува депутатите, като обясни, че без адекватни закони съдът и прокуратурата няма как да работят. Цацаров се зарича съвсем скоро да набъбне броят на разследванията срещу високопоставени служители, за което има достатъчно независими и смели прокурори и следователи в България, които да атакуват и важни политици.

Сотир Цацаров изтъква още, че екипите ще се сдобият с оборудвани бусове като в сериала „От местопрестъплението”, ще разполагат с модерни подвижни лаборатории за събиране на отпечатъци, събиране на биологичен материал и проследяване траекторията на изстрели.

Затова и хората, които ще се включат в това звено ще са тези, които ще поемат най-тежките разследвания у нас, утомнява той

Цацаров е и категоричен, че освен нови звена, ни трябват и нови закони. Що се отнася до това какво ще се случи банкера Цветан Василев, главният прокурор е категоричен: "Какво ще се случи с Цветан Василев, зависи от съда в Белград и от министъра на правосъдието".

Що се отнася до Христо Бисеров, главният прокурор заяви, че той отива на съд.