Акцията на ДАНС в Свиленградската митница продължава, ще има още арестувани

В дрехите на арестувания за подкуп шеф на митницата в Свиленград са открити 6000 лева

Срещу ръководителя на митница "Свиленград" Тодор Караиванов е образувано досъдебно производство за взимане на подкуп, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Делото е разпределено за разследване на Специализираното звено за борба с корупцията, създадено между Софийска градска прокуратура (СГП) и Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Караиванов беше арестуван снощи. Той управлява за втори път Свиленградската митница от ноември 2014 г. Беше върнат на поста от Агенция "Митници", като замени временно изпълняващия длъжността Боян Тодоров.

Акцията на ДАНС продължава и в момента, като се очаква да има още арестувани. Извършени се обиски в служебните помещения на митницата в Свиленград, както и в домовете на заподозрени за участие в групата.

Караиванов е заловен в момент, в който е получавал подкуп в размер от 600 евро. При претърсване на кабинета му в сградата на митницата са открити по-рано взет подкуп от 600 лв. и още над 12 000 евро.

В жилището на Караиванов са открити 6000 лв. (във връхните му дрехи) и три чувала с митнически документи (оригинали и копия), пише в съобщението на прокуратурата.

От агенция "Митници" не са били уведомени за операцията, съобщава Нова телевизия. Караиванов е бил награден лично от директора на агенцията Ваньо Танов за добра служба само преди два дни по повод Международния ден на митниците.