В. Сидеров се готви за война: Ако разположим у нас оръжие на НАТО, Русия няма да остане безучастна

Той продължи да твърди, че има мобилизация и това е подготовка за война с Русия

"Министерството на отбраната не отрече, че пращат повиквателни, но казват, че това били рутинни неща. Фактът е такъв, че не го отричат. За мен това е показателно. А и, честно казано, нали не сте очаквали, че МО ще каже нещо друго", лидерът на "Атака" Волен Сидеров и се възмути, че мнозинството в парламента отхвърли предложението му да се поканят в Народното събрание премиерът и министърът на отбраната, за да говорят по темата. 

"Защо управляващите не искат да се чуе премиерът и министърът на отбраната за срещата им с шефа на НАТО и за повиквателните. След срещата изтече информация, че ще даваме военна база на НАТО в Шабла. Това не се спекулация, а е тревога. Все едно не става въпрос за нещо сериозно. Сега вече се говори за война между САЩ и Русия, която се води на територията на Украйна. Ако разположим у нас оръжие на НАТО, Русия няма да остане безучастна", каза Сидеров. 

Лидерът на "Атака" откри много общи неща между себе си и Алексис Ципрас от СИРИЗА. 

"Това е първият случай в Европа, когато подобна пария като "Атака" взима властта. Имаме много общи виждани с партията на Ципрас, а неговият успех трябва да е знак за Европа. С него си приличаме като политически субекти".

"Антируски никога не съм бил настроен. Нашата вражда срещу Русия не е полезна за България. Русия не пробива никъде чрез мен или чрез Ципрас", категоричен бе Сидеров.

"Вчера беше първото заседание, на което трябваше да се явят основни свидетели, те не се явиха – полицаят, французойката, която със специално писмо обяснява, че няма да се яви пред български съд. Това е абсолютно пренебрежение! Когато бъда призован както трябва, ще се явя, аз имам уважение към съда", разгневи се Сидеров на въпрос защо вчера не се е явил на съдебното заседание за инцидента на Летище Варна.