Х. Иванов: Най-бързо изводи от доклада на ЕК трябва да си направят от ВСС

Докладът документира организационните действия на прокуратурата, но общия извод е, че борбата по-високите етажи на властта не са видими

"Стратегията за съдебната реформа има своята роля, отчетени са и първите 100 дни на правителството, и затова докладът на ЕС е с един, бих го нарекъл  "по-изчаквателен тон", коментира министърът на правосъдието Христо Иванов.. 

"Докладът се въздържа от по-критични оценки, но следващият доклад, който е след една година. Ако до лятото ние не успеем да покажем решителни действия, това ще промени тона", прогнозира министърът.

"Най-бързо от доклада изводи трябва да си направят от ВСС, защото днес им предстои много сериозен избор, но и законодателната и изпълнителната, и всеки магистрат трябва да си направят изводите, колко е сериозна отговорността, пред която сме изправени", каза още Иванов, който изрази доверие в огромния брой магистрати в нашата съдебна система.

"Докладът документира организационните действия на прокуратурата, но общия извод е, че борбата по-високите етажи на властта не са видими. Не мисля, че има място за някакви фанфари", коментира Иванов.